Meteen naar de inhoud
Home » Opleiding Energetisch Werk

Opleiding Energetisch Werk

De opleiding Energetisch Werk is bedoeld voor iedereen die op een of andere manier medemensen wil helpen vanuit zijn/haar eigen intuïtieve kwaliteiten. Dit kan zijn als coach of therapeut, maar ook als je mensen in je directe omgeving bij wilt staan. Ook indien je diepgaande kennis en ervaring op wilt doen op het gebied van de werking van je eigen intuïtie, dan is deze opleiding zeer geschikt.

In de opleiding komt een breed scala aan onderwerpen aan bod op het gebied van energetisch werken. Er wordt een theoretisch kader geschetst, maar er wordt vooral veel ruimte geboden om zelf de aangeboden onderwerpen te ervaren en je eigen visie te vormen. Tijdens de bijeenkomsten ga je , door middel van allerlei oefeningen, ontdekken wat jouw specifieke kwaliteiten zijn op intuïtief gebied. Voorts wordt expliciet aandacht besteed aan de eigen, authentieke kwaliteiten van elke deelnemer.

Om je de aangeboden stof eigen te maken, zullen er tijdens de opleiding oefengroepen gevormd worden. Het is de bedoeling dat je na elke groepsbijeenkomst minimaal eenmaal met de oefengroep bijeenkomt om te oefenen. Je zal ontdekken hoe aangenaam het is om met gelijkgestemden hierover te kunnen spreken en samen te oefenen. 

Om teleurstellingen te voorkomen, vindt voor aanvang van de opleiding een gesprek plaats. We bekijken samen of de doelen van de opleiding aansluiten bij jouw wensen en verwachtingen.

 De totale opleiding duurt één jaar en is gesplitst in 2 delen: 

 • Energetisch Werk Basis
 • Energetisch Werk Vervolg

Je kan zich inschrijven voor Energetisch Werk Basis en daarna beslissen of je deel wilt nemen aan Energetisch Werk Vervolg.  

Tijdens dit gedeelte van 4 lessen leer je de essentiële basis van het werken met Energie. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Veilig en verantwoord werken voor jezelf en een ander (aarden & afschermen)
 • Het intuïtief waarnemen van de energie van een ander (reading)
 • Een ander helpen bij het oplossen van blokkades (healing)
 • Het intuïtief waarnemen van de energie van een ander dmv een voorwerp (psychometrie)

Naast de groepsbijeenkomsten ontvangt iedere deelnemer een individuele begeleidingssessie, waar je je persoonlijke vragen kan stellen.  

Je hebt nu de basis geleerd over werken met energie en kan al best veel. In de volgende vier lessen gaan we nog een grote stap verder. Hier gaan we diepgaandere onderwerpen uit de energetische wereld bekijken. We gaan met de volgende onderwerpen aan de slag:

 • Familie-opstellingen (wat is dit, hoe werkt het, u wordt representant in een opstelling)
 • Een (werk)ruimte ‘zuiveren’ en er een positieve energie neerzetten
 • Een prettige, positieve energie neerzetten in groepen en in 1 op 1 situaties
 • Werken met kinderen
 • Contact maken met engelen en gidsen

Naast de groepsbijeenkomsten ontvangt iedere deelnemer een individuele begeleidingssessie, waar je je persoonlijke vragen kan stellen.   

Aan het einde van Energetisch Werk vervolg maak je een kort werkstukje met een overzicht van datgene dat je geleerd hebt. 

Docent
De opleiding wordt gegeven door Petra Verhoef.

Verdiepingscursussen
Na het afronden van deze opleiding is het mogelijk om deel te nemen aan de diverse verdiepingscursussen die worden aangeboden. De verdiepingscursussen worden gecreëerd op basis van de behoeften van de opleidingsgroep.

BELGIE

Data 2022/23:

Energetisch Werk Basis groep 22 (2022/2023): 27 nov, 8 jan, 19 maart, 23 april (VOLZET)
Locatie: Kasterlee, België
Locatie individuele sessie: via Whatsapp video of via telefoon
Ingangseisen: geen

Energetisch Werk Vervolg (2023): data worden nog gepland
Locatie: België, exacte locatie nog niet bekend
Locatie individuele sessie: via Whatsapp video of via telefoon
Ingangseisen: Deelgenomen hebben aan Energetisch Werk basis

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen via More Moving Miracles (www.moremovingmiracles.com)

NEDERLAND

Data 2023:

Momenteel is nog geen opleiding gepland in Nederland voor 2023. Neem bij interesse contact met ons op.