Meteen naar de inhoud
Home » Spirituele reizen

Spirituele reizen

Welkom in Macedonië. Een land dat mijn hart heeft gestolen. Een land vol schatten: zuivere lucht, oude kerkjes en kloosters, een helend meer, vriendelijke mensen, puur eten en nog zoveel meer. Graag neem ik je deze week mee op reis naar het verder genieten van en ontdekken van jouw spirituele zijn. Ga je ook mee?

Lieve groet, Petra

Wat gaan we tijdens onze reis doen:

Dag 1 en 2: Landen

We reizen naar Macedonië en gaan landen in dit mooie land. We reizen door het land naar Ohrid en bezoeken onderweg Stobi, een antieke stad.

Dag 1

Reis van Eindhoven naar Skopje. Na aankomst nemen we onze intrek in hotel Mirror, 5 minuten rijden vanaf de luchthaven. Even uitrusten van de reis in dit prachtige hotel met heerlijk eten.

Dag 2

Na het ontbijt gaan we per auto op weg naar Ohrid (uitgesproken als ‘ógried’), een reis van ongeveer 3 uur door het prachtige heuvellandschap van Macedonië. Onderweg bezoeken we de antieke stad Stobi, een oude archeologische plaats waarvan men denkt dat deze uit de tweede eeuw voor Christus komt, maar die waarschijnlijk zelfs nog veel ouder is. Het heeft een amfitheater, oude tempels en andere opgravingen. Daar kan je volop je antennes openzetten en die plekken bekijken waar de energie voor jou het meest bijzonder voelt. Uiteraard gaan we ook samen kijken welke plekken ons wat te zeggen hebben. ’s Avonds neem je je intrek in het appartement in Ohrid, waar je 6 nachten verblijft.

Dag 3: Kennismaken met Ohrid en het helende meer

Dag 3

Ik maak jullie wegwijs in het overzichtelijke stadje. We lopen door de stad, je ziet de Werelderfgoed oude stad en citadel en we lopen langs de boulevard van het meer. Net een stukje de stad uit is onze eerste spirituele plek: heerlijk buiten aan het water. We maken connectie met de kracht van het meer, één van de oudste, diepste en zuiverste meren ter wereld en ervaren wat dat betekent en wat dat voor ons doet.

Dag 4 en 5: Kerkjes en kloosters

Vroeger waren er 365 kerkjes in Ohrid. Nog steeds zijn er daar erg veel van over. Vaak staan ze op plekken waar voor hun bouw nóg oudere bouwwerken stonden. Die waren daar niet voor niets gebouwd. Het zijn stuk voor stuk intense krachtplekken. En dat kan je goed voelen.

Dag 4

Vandaag gaan we lopend de oude (Unesco Werelderfgoed-)stad in. We zullen de oude plekken bezoeken van Sveta Sofia, Sveti Joan Kaneo en Panteleimon (Sveti Kliment). Het zijn allemaal oude kerken die gewijd zijn aan belangrijke heiligen (sveti betekent ‘heilige’). Op elk van deze plekken zullen we wat oefeningen doen en de betekenis van deze plekken ontdekken. Wat zijn de verschillen? Wat de overeenkomsten? Hoe voelen we ons op die plekken en wat kan je daarmee in je dagelijks leven?

Dag 5

Tijd om buiten de stad te gaan kijken. We rijden naar het oude klooster van Kalishta, ongeveer een half uurtje rijden. Daar bevindt zich een mooie kerk met een 13e eeuws icoon en een kerkje uitgehouwen in een massieve rots. Dat laatste kerkje heeft 3 ‘verdiepingen’ waarin 3 meditatiecellen van de monniken aanwezig zijn en de bovenste verdieping bestaat uit een authentiek 14e eeuws kerkje, gewijd aan Moeder Gods (Bogoroditza)

We gaan ín die ruimtes de energie ervaren, net als de monniken vroeger.

Dag 6 en 7: de Oudheid

We gaan nog verder de oudheid in. Hoe was de energie eigenlijk in hele oude tijden? Was dat anders dan nu of zijn er overeenkomsten. Dat gaan we deze dagen ervaren. Ook maken we contact met de energie van de Aartsengelen.

Dag 6

We gaan op pad naar het meest beroemde klooster van Macedonië: Sveti Naum, een tochtje langs het meer van ongeveer 45 minuten. Sveti Naum werd al in de negende eeuw op deze plaats gebouwd en is oorspronkelijk gewijd aan Aartsengel Michael. Dit biedt ons dus volop gelegenheid om de echte, onvoorwaardelijke liefde van engelen te ervaren en dit toe te voegen aan ons eigen ervaringsbereik. Door een dergelijke energie zelf te voelen, activeren we deze liefdevolle energie ook weer extra in onszelf.

Dag 7

We gaan nog een keer op stap. We rijden met de auto langs het prachtige meer naar de Bay of Bones. De Bay of Bones is een nagebouwde prehistorische nederzetting op palen op het meer, daar waar eeuwen geleden een nederzetting was. Een mooie plek om terug te gaan naar de oertijd. Wat kunnen we hier ervaren over de energie uit die hele oude tijd? Misschien krijg je wel beelden of informatie over die oude beschaving of ontdek je iets over jouw connectie met die plek.

Dag 8: Een mooie ervaring

We reizen terug naar Skopje en nemen afscheid.

Dag 8

We vertrekken op tijd om weer terug te rijden naar Skopje voor de vlucht naar Eindhoven. Onderweg bespreken wat de week je heeft gebracht. Wat neem je mee naar huis? Vertrek naar Eindhoven.

Praktische informatie

Macedonië

Macedonië is een veilig land, met lage criminaliteit en zeer aardige, behulpzame mensen. De sfeer in Ohrid is ontspannen. Het is een klein, overzichtelijk stadje waar verdwalen onmogelijk is (het ligt aan de rand van een groot meer, dus je kan je altijd oriënteren). De voorzieningen zijn gewoon Westers: goede restaurants met uitstekende kwaliteit eten en drinken, en de mensen spreken, zeker in dergelijke voorzieningen, allemaal voldoende Engels.

Wanneer

Week 1: van 19 t/m 26 juni (VOL)

Week 2: van 28 t/m 5 juli (nog plek beschikbaar

Voor wie

Deze uitnodiging is voor iedereen die op mooie plekken contact wil maken met de energie op die plek. Wat ervaring met intuïtief werk is wenselijk, maar niet noodzakelijk. Mocht je twijfelen, neem dan even contact op.

Omdat ik iedereen ten volle wil begeleiden, is de maximale groepsgrootte 4 personen.

Tijdschema

We zullen elke dag van 9.00 tot ongeveer 13.00 uur op pad gaan, soms wat langer als we verder weg gaan. De middag is vrij te besteden. Het is zeker de moeite waard om te gaan zwemmen in het zuivere meer, dat als helend wordt beschouwd, het oude (Unesco wereld-erfgoed) stadje te bezoeken, te winkelen of te genieten van de vele relaxte restaurantjes en terrasjes.

Vliegen

Vliegen kan het handigste met WizzAir vanaf Eindhoven naar Skopje. De vlucht duurt ongeveer 2 1/2 uur.

Kosten

Reken op ongeveer de volgende kosten:

  • Vlucht: € 250 retour (afhankelijk van de gekozen week en wat je mee wilt nemen)
  • Hotel Mirror: 1 overnachting inclusief ontbijt kost ongeveer € 65
  • Accomodatie: Je kan verblijven in ons gloednieuwe appartement in hartje centrum van Ohrid (zie hier de informatie op www.micazu.nl ) . Daar zijn 3 grote slaapkamers en 2 badkamers. 2 mensen kunnen een eigen kamer hebben en 2 mensen kunnen een kamer delen. De kosten daarvan zijn voor het totale verblijf van 6 nachten: € 210

Uiteraard ben je ook vrij om elders accomodatie te regelen.

  • Begeleiding: € 600, dit is inclusief alle begeleiding, alle vervoer in Macedonië en alle entreekosten van de bezienswaardigheden.
  • Eten en drinken is zeer goedkoop in Macedonië. De kosten zijn een beetje afhankelijk van je eetstijl, maar je kan uitgaan van 1/3 van de kosten in Nederland.
  • Tenslotte: mocht je niet zoveel reiservaring hebben, maak je dan vooral geen zorgen. Ik help je indien gewenst bij alle stappen.