Ga naar de inhoud

Intuïtieve kinderen

Altijd al zijn er kinderen geweest die we nu hoog intuïtieve kinderen, hooggevoelige of hoogsensitieve kinderen noemen. De laatste jaren lijken er zelfs opvallend veel van dergelijke kinderen geboren te worden.

Intuïtieve kinderen worden vaak niet begrepen. Ook krijgen ze regelmatig ten onrechte een diagnose als ADHD, ADD of PDD/NOS en wordt er (zware) medicatie voorgeschreven. Misschien een tijdelijke remedie, maar zeker geen oplossing voor de langere termijn. Samma beoogt een meer structurele aanpak. Door voorlichting en door individuele begeleiding van deze kinderen.

In de individuele begeleiding van uw kind in de praktijk van Samma worden specifieke problemen van het betreffende kind benoemd en waar nodig wordt behandeld. Daarnaast leert het kind en indien gewenst de ouder een aantal vaardigheden die hem/haar helpen makkelijker om te gaan met deze intuïtieve eigenschappen. Lees hier meer over de individuele behandelingen van Samma.

Samma heeft uitgebreide ervaring in het begeleiden van intuïtieve kinderen. Zo werd een aantal jaar geleden in opdracht van de gemeente Utrecht op een vijftal basisscholen het Project Intuïtieve Kinderen (Project IK) uitgevoerd.