Ga naar de inhoud
Home » Meditatiereizen

Meditatiereizen

Wil jij dat ook? Jezelf weer een stukje extra terugvinden en zo weer meer in balans komen? Kijk dan snel naar het programma.

Tijdens een meditatiereis gaan we naar plekken met een bijzondere energie. Daar gaan we meditatie-oefeningen doen en steeds dieper op zoek naar onszelf. Het thema van de meditatiereizen in 2023 is: Wijsheid, Compassie (mededogen) en Liefde, 3 prachtige onderwerpen die een nauwe samenhang vertonen. We gaan op zoek naar de wijsheid, compassie en liefde in onszelf. Dat maakt ons evenwichtiger en aardiger voor onszelf én anderen.

Praktische informatie

Wanneer

  • Van 6 september t/m 15 september (VOL)

Voor wie

Deze uitnodiging is voor iedereen die via meditatie, op een rustige manier, wil leren wat de onderwerpen van Wijsheid, Compassie en Liefde ons kunnen brengen. Het is zeker niet noodzakelijk dat je meditatie-ervaring hebt. Ook is het niet nodig om in meditatiehouding te kunnen zitten. Het enige wat je nodig hebt, is de wens om meer over jezelf te ontdekken.

Omdat ik iedereen ten volle wil begeleiden, is de maximale groepsgrootte 4 personen.

Tijdschema

We zullen elke dag van 9.00 tot ongeveer 13.00 uur op pad gaan, soms wat langer als we verder weg gaan. De middag is vrij te besteden. Het is zeker de moeite waard om te gaan zwemmen in het zuivere meer, dat als helend wordt beschouwd, het oude (Unesco wereld-erfgoed) stadje te bezoeken, te winkelen of te genieten van de vele relaxte restaurantjes en terrasjes.

Vliegen

Vliegen kan het handigste met WizzAir vanaf Eindhoven naar Skopje. De vlucht duurt ongeveer 2 1/2 uur.

Kosten

Reken op ongeveer de volgende kosten:

  • Vlucht: € 300 retour (afhankelijk van de gekozen week en wat je mee wilt nemen)
  • Hotel Mirror: 1 overnachting inclusief ontbijt kost ongeveer € 75
  • Accomodatie: Je kan verblijven in ons gloednieuwe appartement in hartje centrum van Ohrid (zie hier de informatie op www.micazu.nl ) . Daar zijn 3 grote slaapkamers en 2 badkamers. De kosten daarvan zijn per persoon voor het totale verblijf van 6 nachten: € 210

Uiteraard ben je ook vrij om elders accomodatie te regelen.

  • Begeleiding: € 600, dit is inclusief alle begeleiding, alle vervoer in Macedonië en alle entreekosten van de bezienswaardigheden.
  • Eten en drinken is zeer goedkoop in Macedonië. De kosten zijn een beetje afhankelijk van je eetstijl, maar je kan uitgaan van 1/3 van de kosten in Nederland.
  • Tenslotte: mocht je niet zoveel reiservaring hebben, maak je dan vooral geen zorgen. Ik help je indien gewenst bij alle stappen.

Macedonië

Macedonië is een veilig land, met lage criminaliteit en zeer aardige, behulpzame mensen. De sfeer in Ohrid is ontspannen. Het is een klein, overzichtelijk stadje waar verdwalen onmogelijk is (het ligt aan de rand van een groot meer, dus je kan je altijd oriënteren). De voorzieningen zijn gewoon Westers: goede restaurants met uitstekende kwaliteit eten en drinken, en de mensen spreken, zeker in dergelijke voorzieningen, allemaal voldoende Engels.

De reis

In verband met aansprakelijkheid is het volgende belangrijk om te weten: Ik mag me niet gedragen als een reisbureau omdat ik dat niet ben. Wat ik aanbied, zijn de bijeenkomsten in Macedonië. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor je ziektekostenverzekering en reisverzekering. Je kan dus ook alleen meegaan als je zelf hebt gecheckt of je verzekeringen voldoende dekking bieden voor eventuele vervelende situaties. Uiteraard help ik je waar je vragen hebt.